More selected projects

blog_candykool_01blog_candykool_01

Candy Kool - Doser azotu

Jako SzwarcDesign stworzyliśmy dla naszego Klienta urządzenie przeznaczone do produkcji lodowych deserów. Była to angielska firma Candy Kool, specjalizująca się w mroźnych przysmakach, robionych na oczach klienta. Zaprojektowaliśmy urządzenie do dozowania ciekłego azotu, umożliwiające tworzenie efektownych słodyczy.

 

Naszym podstawowym zadaniem było zaprojektowanie produktu, który momentalnie przykuwałby uwagę przechodniów w galeriach handlowych czy na imprezach zamkniętych. Nasz Klient nie tylko chciał sprzedawać lodowe desery, ale także cały widowiskowy proces związany z ich tworzeniem, za który klienci byliby skłonni zapłacić.

 

Nasz projekt końcowy można określić trzema słowami-kluczami, które zupełnie przypadkowo zaczynają się od tej samej litery:

 

1. Efektowny. Funkcja marketingowa, zapewniająca widowiskowość, a co za tym idzie - klientów, została w pełni spełniona. Podczas procesu tworzenia deseru w przezroczystej tubie zbierają się opary azotu, by później powoli opadać. Reszta oparów otacza urządzenie, co daje znakomity efekt wizualny dla widza.

 

2. Ergonomiczny. Wygoda i szybkość użycia są dla obsługi takich urządzeń niezwykle istotne w ich codziennej pracy. Produkt jest także bezpieczny dla operatora i bardzo mobilny.

 

3. Ekstremalny. A raczej dostosowany do pracy w ekstremalnie niskich temperaturach, bo wykonany ze specjalnych materiałów.

 

Dodać jeszcze należy, że urządzenie jest bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, co jest niezwykle istotne, jako że ma ciągłą styczność z żywnością.

 

Z uwagi na zadowolenie Klienta ze współpracy ze SzwarcDesign niewykluczone, że wkrótce nawiążemy współpracę przy tworzeniu kolejnych, innowacyjnych urządzeń do tworzenia lodowych deserów.

 

Więcej o tym projekcie przeczytasz na naszym blogu [hiperaktywny link do bloga].

 

Szybki kontakt!
+
Wyślij!
Top